4. března 2010

Cizrna na Paprice

Vyborna paprikova omacka s cizrnou, upraveno dle receptu z Urban Vegan (chickpea paprikash). Nenechte se odradit vzhledem, neni to zrovna nejfotogenictejsi jidlo ;) (a nemam tu skoro zadny nadobi a fotak atd. vymluvy)

Ingredience:
Olej
2-3 lzice kvalitni madarske papriky (muzete pouzit mix palive a sladke nebo jen jednu z nich)
3 vetsi cibule
2 400gr konzervy cizrny
1 zeleninovy bujon (pokud sezenete vegetariansky kureci (chicken style), urcite ho pouzijte)
1 velke rajce
4 papriky (ne tlustostene, takove ty uzsi, delsi)
4 strouzky cesneku
1 vrchovata lzice hladke mouky
1 hrnek veganske zakysane smetany (pokud jste nekde v zahranici, pouzijte napr. Tofutti better than Sour Cream, v CR jsem ji zatim nevidela) NEBO 1 hrnek bileho sojoveho jogurtu smichaneho s trochou citronu a sojanezy
sul, pepr


Postup:
Do vetsiho hrnce nalijte olej (primerene ;) a pridejte papriku (3 lzice lepsi nez 2). Zamichejte, aby obarvila olej a nechte na strednim plameni rozehrat. Pridejte na drobno nakrajenou cibuli a smazte asi 5 minut, obcas promichejte. Pote pridejte cizrnu i s nalevem, nakrajene rajce a pariky, rozmackany cesnek, kostku bujonu a jeste asi 1 hrnek vody. Na ztlumenem ohni varte asi 30 minut, dokud nejsou papriky mekke. V misce smichejte smetanu/jogurt(o smes) s vrchovatou lzici mouky, pridejte asi pul hrnku omacky z hrnce a vse dobre rozmichejte vidlickou. Vlijte zpet do hrnce a nechte jeste asi 10 minut probublavat na mirnem ohni. Osolte, opeprete, popripade jeste dochutte citronem/sojanezou ... cimkoliv chcete. Podavejte s ryzi, testovinami, houskovym knedlikem ci treba spetzlemi ;) Jeste lepe chutna pote, co par hodin odlezi v lednici.

Pin It Now!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Výborný recept,vaše stránky se mi staly každodenní inspirací.

Pupa řekl(a)...

diky, to jsem moc rada :)

Anonymní řekl(a)...

Výborné, akorát jsem si to mírně upravila, protože vegan nejsem a sehnat takové ingredience je pro mě šílené (menší město). Cizrnu jsem na noc namočila do vody, neměla jsem v konzervě a přítel mlaskal a olizoval se až za ušima :) Díky :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...